Kustantajat

**Ja sana tuli valtioksi
  Kpl
**Ja sana tuli valtioksi
Suomalaisen kristillisen sionismin aatehistoria
Politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen julkaisuja 22 (2015). Poliittinen historia.

Ensimmäinen oli erityisesti pappien ja teologien ”viidennen evankeliumin” maisemiin suuntautunut matkailu ja sen myötä syntynyt matkakirjallisuus. Toinen väylä oli lähetystyö, joka loi Suomeen hyvin pienen mutta vaikutusvaltaisen joukon uudenlaisia Palestiinan asiantuntijoita, jotka samaistuivat erityisen paljon juuri sionisteihin. Kolmas väylä syntyi yleistyvästä profetioita koskevasta kirjoittelusta, joissa yhä useammin ja painokkaammin yhdistettiin sionismi Raamatun ennustusten toteutumiseen.

Tulkintojen yksityiskohdat vaihtelivat, mutta viittaukset tarkemmin määrittelemättömään yhteyteen Raamatun ennustusten ja 1948 perustetun Israelin valtion välillä muuttuivat niin yleisiksi, ettei niiden perustelemista juuri koettu tarpeelliseksi. Edes kristillisen sionismin rohkeampia muotoja ei haastettu. Näitä tulkintoja helpotti 1960-luvun puoliväliin asti yleisesti sionismille ja Israelin valtiolle hyvin myönteinen ilmapiiri, jossa Suomen ja Israelin kansallisissa kokemuksissa nähtiin paljon yhteistä. Sen sijaan palestiinalaisten ääni jäi täysin kuulematta.

Monet suomalaiset kristityt suhtautuivat Israelin valtioon ajan merkkinä ja ihmeenä vuodesta toiseen. Sionismi ja Israelin valtio näyttikin tarjoavan vastauksen kysymykselle Jumalan yhä jatkuvasta toiminnasta maailmassa ja Raamatun sanan merkityksestä. Ne olivat jatkuvasti ajankohtaisia merkkejä, mutta myös todisteita, joiden koettiin vastaavan kysymykseen siitä, oliko Raamattu luotettava. Tämä antoi Israelin valtiolle monien suomalaisten kristittyjen silmissä aivan erityisen merkityksen.

Kustantaja: Helsingin yliopisto - Politiikan ja talouden tutkimuksen laitos
Tekijät: Timo R. Stewart
Sivumäärä: 270
Ulkoasu: B5, pehmeäkantinen
ISBN: 978-952-10-9159-9
ISSN: 2243-3635
Saatavuus: Toimitetaan tarvepainatuksena
Kieli: suomi
Julkaisuvuosi: 2015
Hinta: 30.00 €
Unigrafian kirjamyymälä ja verkkokirjakauppa
Vuorikatu 3, katutaso. Unigrafian Pikapainon yhteydessä. Puh (09) 7010 2366

Ostoskorisi on tyhjä

Kirjamyymälä Vuorikadulla

Tervetuloa kirjamyymäläämme Vuorikatu 3, katutaso. Unigrafian Pikapainon yhteydessä. Avoinna arkisin kello 9:00 - 15:45.

Helsingin yliopisto - Viestintä ja yhteiskuntasuhteet
Taideyliopisto
Helsingin yliopiston opintomonisteet Helsingin yliopiston opintomonisteet

kkh

Pääsykoekirjat

lahjakortti